Mutta tammikuussa 2018 Shakhtarin pomoja

Shakhtarin keskikenttäpelaaja näytti itsensä kirkkaasti ja voimakkaasti vuoden 2017/18 Euroopan Cup-kaudella, jossa Pitmen saavutti kahdeksannen finaalin vaiheen ja Manchester Cityä vastaan. On selvää, että juuri näissä peleissä Fred piti Guardiolaa, joka ilmaisi kiinnostuksensa hankkia nuori keskikenttäpelaaja, nähdessään hänessä pitkän aikavälin korvaavan ikääntyvän Fernandinhon.

Mutta tammikuussa 2018 Shakhtarin pomoja ei halunnut antaa Fredille mennä Mestarien liigan pudotuspeleissä, ja sitten Manchester City jäähtyi hieman haluun hankkia Brasilian pysyvästi. Vaikka Guardiola ei hylännyt täysin tätä ajatusta, kesällä hänen klubinsa yritti päästä sopimukseen Shakhtarin kanssa uudelleen, mutta hän vetäytyi, kun Manchester United aloitti neuvottelut 50 miljoonan punnan kanssa ehdotuksen muodossa.

Shakhtar ja Red Devils sopivat kaikista sopimusehdoista, minkä jälkeen Fred meni Old Traffordiin, jossa tähän päivään mennessä Jose Mourinho ei löydä hänelle sopivaa roolia ja paikkaa kentällä taktisissa järjestelmissään.

Jorginho

Manchester Cityn pääasiallinen siirtotavoite kesällä 2018 oli keskikenttäpelaaja Napoli, Jorginho. “Kansalaiset” pitivät pitkään ammattitaitoista ja tehokasta jalkapalloilijaa, joka käytännössä saavutti keskinäisen yhteisymmärryksen hänen kanssaan kaikissa sopimuksen kohdissa.

7 jalkapalloilijaa, jotka kieltäytyivät työskentelemästä Guardiolan kanssa Manchester Cityssä

Mutta kuten monissa tällaisissa tarinoissa, viime hetkellä myös toinen klubi ilmestyi horisonttiin, joka lopulta lopetti jalkapalloilijan Manchesterista. Tällä kertaa puhumme Chelseasta, jonka päävalmentaja oli Napolin entinen mentori Maurizio Sarri. Lopulta Napolissa Surreyn kanssa työskennellyt Jorginho ilmaisi halunsa jatkaa yhteistyötä tämän asiantuntijan kanssa Lontoossa.

Hän vaati sopimusta ja hän itse, joka johti siirtymävaiheen järjestämiseen ja joka maksoi valtiovarainministeriölle “sinistä” 57 miljoonaa euroa. Myöhemmin Jorginhon äiti kommentoi poikansa siirtymistä Chelsean leirille, joka ei ollut vedonlyönnin suosikki voittoon Premier-liigassa, sanoi, että hän oli valinnut “suuruuden ja perinteet” rahan sijasta.