Mertezaker on kuin ystävällinen Schwarzenegger

Hei, se on hauskaa, mitä siellä on. Minulla oli niin häpeä! Mitä sanot, isä, olisi hiljaa!

Sinun on ymmärrettävä isäni ja hänen luonteensa. Minulla on kaksi puolta: olen erittäin ylpeä saksalaisesta perinnöstänne, toisin sanoen äidistäni ja hänen perheestään. Mutta isä on Norsunluurannikon puolellani. Hän muutti Saksaksi nuorena miehenä, ja tämä vaikutti hänen maailmankatsomukseensa. Kun olin vielä nuori, hän oli joka ilta eläkkeellä puhelimella tunnin tai tunnin ajan keskustelemalla veljiensä ja siskojensa kanssa Norsunluurannikolla. Joten hän rentoutui. Ja tämä on jo ennen matkapuhelimia, mikä tarkoittaa, että hän purskahti jatkuvasti huoneeseeni ja vaati, että lopettaisin kiusaamista ystävän kanssa. Täti soittaa!

“Mertezaker on kuin ystävällinen Schwarzenegger.” Kirjailija sarake Serge Gnabry

Ja sen jälkeen – toisesta huoneesta tulevan ranskan kielen hiljainen ääni. Ja nauraa. En tiedä kuinka hän selviytyi. Hän oli maahanmuuttaja ja katsoi elämää eri tavalla. Ja ensimmäinen asia, mitä minulle perheessä opetettiin, on, että sinun on työskenneltävä kaksinkertaisesti. Ihoni värin takia.

He toistivat sen niin usein, että en enää kuullut sitä. Asimme pienessä kylässä lähellä Stuttgartia, enkä ole koskaan koskaan tavannut rasismia. Tietenkin koulussa olin erilainen kuin muut, mutta en tuntenut olevansa erilainen.

Isä kaikui jatkuvasti: ”Jos haluat tulla hyväksytyksi, työskentele kovemmin. Älä anna heidän ajatella, että olet räpylä. ”

“Vaikeampi”, “kovempi” … Kuulen silti nämä sanat.

Käytimme usein harjoituskenttää kylässäni. Kun olin 11-12, hän sai minut harjoittelemaan juoksua, tunkeutua rangaistusalueelle ja murtautua yhdeksään. Olemme tehneet tämän tuhansia kertoja sillä pienellä keinotekoisella kentällä Weissachissa.

“Jos opit tätä tekniikkaa, saat paljon pisteitä”, hän halusi sanoa. Ja kun tein kaiken täydellisesti, hän sanoi: “OK, taas.”

Ja jälleen sama.

“OK, taas.”

Isillä on hohto, minusta näyttää. He näkevät tulevaisuuden. Ja nyt tämä on minun allekirjoitustekniikka. Sisäpuolella – ja lyö mitä relikviat ovat.