Perferik-bulevardilla molemmat stadionit

Pariisin Stade de Paris sijaitsee tavallisimmalla kadulla Pariisin laitamilla. Stadion ei erotu – ei kokoa eikä merkitystä. Jos täällä ei olisi suuria valonheittimiä, olisi ollut mahdollista lähteä käsittämättä, että olette historiallisesti merkittävän klubin jalkapallokentällä. Jopa paikalliset tulevat tänne olemaan nauttimatta pelistä, mutta kuuluisalla kirpputorilla.

Saint-Ouen ei ole kovin ystävällinen paikka. Se on hämmentynyt ja siinä ei ole kiiltoa, joka on luonteeltaan arvostetun ympäristön ympärillä “Parc des Princes” -kadun ympärillä, jossa PSG sijaitsee. Mutta tämä ei tarkoita, että mitään ei olisi nähtävissä. Lopulta tämä on koti Red Starille, joka on perustettu kahvilaan 121 vuotta sitten. Perustaja oli Jules Rooma, joka oli FIFAn “pitkäaikaisin” presidentti, jonka jälkeen nimettiin ensimmäinen maailmancupin palkinto.

Perferik-bulevardilla molemmat stadionit ovat vain yhdeksän kilometrin päässä toisistaan, mutta jalkapallon ja rahoituksen maailmassa ne sijaitsevat kevyinä vuosina toisistaan. Sen perustamisesta lähtien vuonna 1970 PSG on tunnettu ylimielisyydestä, jopa snobberystä, ja niiden asema maailmanklubina on vihdoin vahvistettu Neymarin voimakkaalla siirrolla. PSG toivoo voivansa viedä Eurooppaan myrskyn ja todistaa sen vahvuuden. Mitä tulee “Red Star” -kokoelmaan, niiden tehtävä on erilainen. Rooma ja sen perustajat (joiden joukossa oli hänen veljensä Modest) halusivat klubin omistautuvan paitsi urheiluun, myös ihmisten yhdistämiseen. Yli sata vuotta myöhemmin tämä filosofia on edelleen elossa kunnianhimoisen presidentin, elokuvaohjaajan Patrice Haddadin johdolla.

Saint-Ouen on aina ollut hyvin monipuolinen paikka monien entisten ranskalaisten siirtomaiden maahanmuuttajien ansiosta. Jopa nyt kävijöitä on eniten. Entinen presidentti Francois Hollande kiitti avoimesti Red Staria monikulttuurisen Ranskan tukemisesta.

Klubin menestynein segmentti tuli sotavuosina, jolloin Ranskan kuppi otettiin neljä kertaa (viides kuppi otettiin vuonna 1942 saksalaisen miehityksen aikana). Punainen tähti ja vaakuna aiheuttivat aina yhdistyksiä vasemman ja työväenluokan kanssa, vaikka Rooma itse sai inspiraationsa englantilaisesta kuvernööristä, Miss Jennystä.