Sitten oli työtä vielä neljän seuran ja kahden maajoukkueen kanssa

Jos Filippo löysi yhteisen kielen nuoremman sukupolven kanssa, niin hän ei onnistunut luomaan oikeaa ymmärrystä vanhempien esiintyjien kanssa. Ehkä Inzaghi Sr.: llä ei ollut tarpeeksi tietoa, kokemusta tai valmennusta. Olipa se miten tahansa, SuperPippo ei kyennyt nostamaan syntyperäistä klubiaan kokenuten korkeuteen. Lisäksi nuori asiantuntija ei voinut edes laittaa enemmän tai vähemmän ymmärrettävää peliä osastolleen, vaikka kaikki alkoi lupaavasti: voitto Laziosta tuloksella 3: 1.

Lothar Matteus
Valmentajan ura: Vienna Rapid (32 ottelua: 9 voittoa, 9 tasapeliä, 14 tappiota); Serbian Partizan (43 ottelua: 28 voittoa, 6 tasapeliä, 9 tappiota); Unkarin maajoukkue (28 ottelua: 11 voittoa, 3 tasapeliä, 14 tappiota); Atletico Paranaense (7 ottelua: 5 voittoa, 2 tasapeliä, 0 tappiota); Maccabi Netanya (45 ottelua: 19 voittoa, 14 tasapeliä, 12 tappiota); Bulgarian maajoukkue (11 ottelua: 3 voittoa, 3 tasapeliä, 5 tappiota).
Jalkapalloilijana saksalainen puolustaja voitti ehdottomasti kaiken, josta pelaaja voi vain haaveilla. Samalla Lothar Matteus saavutti korkeat tulokset sekä klubitasolla että osana maajoukkuetta. Ja “Kultainen pallo” -1990 on miellyttävä ja tuolloin tilalisäys henkilökohtaisiin regioihin.

Lothar Matteus, jonka takana peräti viisi mundiaalia, on valmistanut valmennuskattilassa melkein 15 vuotta. Tällaisen huomattavan pitkän ajanjakson aikana 54-vuotias asiantuntija hankki vain liigamestarin Serbian ja Montenegron mestaruuskilpailuissa, joissa hän kauden aikana johti yhtä paikallisen jalkapallojen lippulaivoja – Belgradin partizania.
Se oli vuonna 2003. Sitten oli työtä vielä neljän seuran ja kahden maajoukkueen kanssa, jotka voidaan kuvata yhdellä sanalla – epäonnistuneet. Ihmisarvoisten tulosten puuttuessa hän aloitti ryöstöjä ja skandaaleja työnantajiensa kanssa. Esimerkiksi hän kritisoi armottomasti Unkarin erikoistunutta liittoa sen jälkeen, kun hänet erotettiin heidän maajoukkueensa päävalmentajan tehtävästä.

Hristo Stoichkov
Valmentajan ura: Bulgarian maajoukkue (15 ottelua: 6 voittoa, 6 tasapeliä, 3 tappiota); Celta (16 ottelua: 7 voittoa, 1 tasapeli, 8 tappiota); Mamelody Sandowns (30 ottelua: 16 voittoa, 8 tasapeliä, 6 tappiota); Litex (54 ottelua: 30 voittoa, 10 tasapeliä, 14 tappiota); Sofia CSKA (ei otteluita)