Tämä yhteys tuli vahvemmaksi vasta sen jälkeen

Tämä yhteys tuli vahvemmaksi vasta sen jälkeen, kun natsi teloitti Rino Della Negru -joukkueen ex-pelaajan. Saksalaiset haavoittivat ja vangitsivat italialaisten maahanmuuttajien pojan, joka ei koskaan pelannut yhtä ottelua, vuonna 1944. Hän oli “Manushyan-ryhmän” jäsen, kommunististen partisaanien verkosto, jonka nimesi oli runoilija ja aktivisti Missak Manushyan. Della Negru’n viimeiset sanat olivat “Hi and bye, Red Star”. Tämä tarina on erittäin tärkeä klubin folkloorissa ja erityisesti vasemmistolaisen fanien rakastamana.

Sodan jälkeen klubin asiat eivät olleet kovin hyvin. Nousu ja lähteminen tapahtui koko ajan. Joukkue pidettiin jonkin aikaa ylimmässä divisioonassa, mutta jatkuvat taloudelliset vaikeudet haittasivat edistystä. Toulousesta tuli jopa erittäin outo fuusio, joka sijaitsee 700 km Pariisista.

Vuonna 2008 Haddad tuli klubiin. Hänen ulkonäkö ei johtanut välittömään menestykseen – päinvastoin, seuraavan viiden vuoden aikana joukkue oli lähes hajonnut. “Punainen tähti” pysähtyi Ranskan kuudennessa jaossa, ja johtajan kunnianhimoiset ajatukset eivät tulleet fanien mieleen. Haddad halusi rakentaa uuden stadionin 200 miljoonan euron arvosta, mutta fanit eivät halunneet ajatella sitä. Stade de Paris on heidän kotinsa, eikä tätä keskustella.

Presidentin motivaatio oli helppo ymmärtää – 108-vuotias areena ei ole parhaassa kunnossa ja on jo pitkään tarvinnut korjausta. Alemmille liigoille se sopii, mutta jos Red Star haluaa kasvaa, on tarpeen tehdä jotain. Kun klubi oli matkalla Ligue 2: een vuonna 2015, heidän stadioninsa julistettiin sopimattomaksi ja heidän täytyi pelata Beauvaisin ei-toistaissa kaupungissa. Sitten, kaudella 2016/17, joukkue muutti Stud-Jean-Bueniin hyvin lähellä paikallisen rikkaan “Parc des Princes” -kilpailua.

Huolimatta joidenkin ideoiden hylkäämisestä monet fanit Haddad piti fanit. Hänen halunsa aktiivisesti vetää joukkueen historiasta nauttivat sekä ultra- että hipstereistä, ja vain niistä, jotka näkevät jotain muuta kuin pelkkää toista urheiluseuraa klubissa. Esimerkkinä johtajan alkuperäisestä ajattelusta oli David Bellionin nimittäminen luovaksi johtajaksi – ainutlaatuinen rooli kaikessa ranskalaisessa jalkapallossa. Manchester Unitedin ja Sunderlandin entinen pelaaja ei tunne vuosia 2014–2016 pelattua tiimiä.