Tiedätkö mikä hauskin asia?

Tämä rikkoi vanhempani. He halusivat puhua kanssani, ja tajusin, että jotain oli tulossa. “Serge, ymmärrät, että tämä ei ole ikuisesti”, äiti aloitti. “Et voi käyttää rahaasi niin.” Meidän täytyy elää maltillisesti, koska ennemmin tai myöhemmin kaikki putoavat. ”

Ja parin viikon kuluttua putoin. Se ei ollut niin: vahingoitin polviini eikä voinut tehdä mitään kahdeksan kuukauden ajan. Aika on pysähtynyt. Palattuaan kentälle en voinut murtautua tukikohtaan. Kerran – ja olen jo West Bromissa lainalla.

“Mertezaker on kuin ystävällinen Schwarzenegger.” Kirjailija sarake Serge Gnabry

Äiti katsoi veteen.

Ja puhutaanpa West Bromista.

Tiedätkö mikä hauskin asia? He kirjoittivat paljon minusta sanomalehdissä, puhuivat paljon suhteistani valmentajaan, enkä ole vieläkään ymmärtänyt mitään.
Kun päädyin sinne, olin positiivinen. Valitsin West Bromin, koska valmentaja näytti olevan erittäin kiinnostunut minusta. Kyllä, en ollut 100-prosenttisesti valmis, olin edelleen siirtymässä vammasta. Ja olin hyökkäävä pelaaja, ja West Brom halusi pelata eri tavalla. Mutta … miksi sitten tarvitset minua? Chelsean kanssa käydyn ottelun lopussa sain 15 minuuttia, enkä siis päässyt joukkueeseen ollenkaan. Kuuden kuukauden ajan istuin osastoilla, pilkilleen itseäni ja ymmärtämättä mitä tein väärin.
Olin kaukana ihanteellisesta. Olin 19. Väärässä harjoittelussa. Mutta rehellisesti – ja en todellakaan valehtele – annoin kaiken parhaani. Minusta ei ole epäilystäkään siitä.

Ja sitten aloin lukea itsestäni: laiska, ei muodoltaan, ei siinä tasolla … se oli erittäin vaikeaa.

Kuinka pääset selviytymään siitä, mitä sinä kutsutaan “laiskaksi” – ja tämä on loppujen lopuksi isäni, joka teki minulle?

Tämä on muuttanut minua. Sitten löysin uuden tunteen: vihan. Absoluuttinen laimentamaton viha.

Kun urallasi on tällainen ajanjakso, kytket puhelimen päälle, ja vastaamatta jääneitä puheluita on vähemmän. Ihmiset käyttäytyvät eri tavalla. Tuntea itsensä yksinäiseksi. Sitten ymmärrät, mikä ympäristösi todella on. Vanhempani, ystäväni – he eivät koskaan jättäneet minua. Mutta monet muut lähtivät.
Sitten alat muistaa elämän eri tavalla.