Magnus Carlsen ja Fabiano Caruana suuntasivat tiekatkaisijaan pelin 12 tasapelin jälkeen

Magnus Carlsenin ja Fabiano Caruanan välinen maailmanmestaruustaistelu päätetään pikapalkinnoissa maanantaina pidetyn pelin 12 päättyessä 31-siirrosta. Tulos järkytti katsojia ottaen huomioon mestarin aseman ja ajan edut ja jätti 12-parhaan ottelun historialliseen 6-6 umpikujaan. Magnus Carlsen ja Fabiano Caruana piirtävät pelissä 12 – live!Lue lisää

Viimeisin veretön tulos, kahdentoista maailman parhaan pelaajan välinen 12. tasapeli niin monissa kilpailuissa, takasi, että 1 miljoonan euron (1,14 miljoonan dollarin) show show Lontoossa laskee ensimmäisenä otteluotteluena, jossa ei Sportingbet ratkaisevia tuloksia hoidettiin virallisessa 132-vuotisessa maailmanmestaruuspelin historiassa.

“En ollut välttämättä enimmäismäärän saavuttaminen”, kertoi Carlsen, joka myönsi olevansa tyytyväinen siirtymään suoraan tie-katkaisija siirron jälkeen 20. ”Halusin vain täysin turvallisen aseman, [mutta] johon voisin kohdistaa painostusta. Jos tasapeli ei olisi ollut tyydyttävä tulos, olisin tietysti lähestynyt sitä toisin. ”Pikaopas Shakin maailmanmestaruuskilpailut 2018 Näytä piilottaminen Pelaajat

Norjan Magnus Carlsen puolustaa shakkien maailmanmestaruuskisoja Fabiano Caruanaa vastaan. Yhdysvallat.12-parhaan pelin ottelu pidetään Holborgin yliopistossa 9.-28. Marraskuuta. Voittaja ansaitsee 60%: n osuuden 1 miljoonan euron (1,14 miljoonaa dollaria) palkintorahastosta, jos ottelu päättyy sääntelyyn (tai 55 %, jos se päätetään tie-break-peleistä).

Carlsen, 27, on sijoitettu sijalle 1 kahdeksan suoraa vuotta ja häntä pidettiin maailman parhaana pelaajana jo ennen kuin hän voitti Viswanathan Anandin arvonimen vuonna 2013. Caruana, 26, on sijalla 2, koska hän on ansainnut paikkansa pöydässä voittamalla ehdokkaaturnauksen maaliskuussa. Kukaan amerikkalainen syntyperäinen pelaaja ei ole Sportingbet voittanut tai edes kilpaillut maailmanmestaruksesta Bobby Fischerin jälkeen vuonna 1972.

Se on ensimmäinen kahden maailman parhaan pelaajan välinen tittelitapahtuma vuodesta 1990, jolloin Garry Kasparov ja Anatoly Karpov kohtasivat viidennen ja viimeisen kerran.Muoto

Ottelu muodostuu 12 klassisesta pelistä, jokaiselle pelaajalle annetaan yksi piste voitosta ja puolipiste tasapeliä. Se, joka saavuttaa ensin kuusi ja puoli pistettä, julistetaan mestariksi.

Kunkin pelin aikavalvonta on 100 minuuttia 40 ensimmäiselle liikkeelle, 50 minuuttia seuraaville 20 liikkeelle ja sitten 15 minuuttia muille. pelistä plus 30 sekuntia per siirto aloittaen siirrosta 1.Pelaajat eivät voi hyväksyä tasapeliä ennen Blackin 30. siirtoa.

Jos ottelu on sidottu 12 pelin jälkeen, tie-tauot pelataan viimeisenä päivänä seuraavassa järjestyksessä:

• Paras neljästä nopeasta pelistä, joissa kullakin pelaajalla on 25 minuuttia 10 sekunnin välein jokaisen siirron jälkeen.

• Jos ne silti sidotaan, he pelaavat jopa viittä miniottelua kahdesta blitz-pelistä (viisi minuuttia kullekin pelaajalle kolmen sekunnin lisäyksellä).

• Jos kaikki viisi mini-ottelut vedotaan, Sportingbet welcome offer pelataan yksi äkillisen kuoleman ‘Armegeddon’ -ottelu, jossa Valkoinen saa viisi minuuttia ja Musta vastaan ​​neljä minuuttia. Molemmat pelaajat saavat kolmen sekunnin lisäyksen 60. siirron jälkeen.Arvonnassa Black julistetaan voittajaksi. Aikataulu

to 8. marraskuuta – avajaiset pe 9 marraskuu – peli 1 la 10 marraskuu – peli 2 su 11 marraskuu – lepopäivä ma 12 marraskuu – Peli 3 ti 13 marraskuu – peli 4 ke 14 marraskuu – lepopäivä to 15 marraskuu – peli 5 pe 16 marraskuu – peli 6 la 17 marraskuu – lepopäivä s 18 marraskuu – peli 7 ma 19 marraskuu – peli 8 ti 20 marraskuu – lepo päivä ke 21 marraskuu – peli 9 to 22 marraskuu – peli 10 pe 23 marraskuu – lepopäivä la 24 marraskuu – peli 11 su 25 marraskuu – lepopäivä ma 26 marraskuu – peli 12 ti 27 marraskuu – lepopäivä ke 28 marraskuu – tie-break pelit / palkinnot ja päättäminen

Norjalainen 27-vuotias mestari, joka puolustaa Viswanathan Anandilta vuonna 2013 valloittuaan tittelinsä, pelataan valkoisena keskiviikon ensimmäisessä tiebreak-vaiheessa piirustuksen jälkeen paljon maanantain pelin jälkeen.Tasauskilpailu koostuu neljän parhaan ottelun nopeasta ottelusta, joka sisältää 25 minuuttia jokaiselle pelaajalle, ja sen lisäys on 10 sekuntia kunkin siirron jälkeen. Jos tämä ei riitä umpikujan umpikujaan, he pelaavat jopa viittä miniottelua kahdesta blitz-pelistä (viisi minuuttia kullekin pelaajalle kolmen sekunnin lisäyksellä). Jos kaikki viisi miniottelua vedetään, se johtaa yhteen äkillisen kuoleman ‘Armageddon’ otteluun, jossa valkoinen vastaanottaa viisi minuuttia, musta saa neljä minuuttia ja molemmat saavat kolmen sekunnin lisäyksen 60. siirron jälkeen.Jos peli vedetään, musta julistetaan voittajaksi.

Carlsen, joka ykkösluokituksensa lisäksi on maailman parhaiten arvioitu pikapelaaja ja parhaiten arvioitu blitz-pelaaja (verrattuna Caruanan vastaaviin luokituksiin) (nro 8 ja nro 16), pidetään yleisesti vahvana suosikkimuodossa etenkin siksi, että solmimiehet ovat lyöneet 13 vuotta.Mutta Garry Kasparov kertoi maanantaina, että Carlsenin hätäinen veto-tarjous petti hermojen katoamisen hallitsevassa mestarissa.

“Tämän järkyttävän tasapainotustarjouksen valossa Magnus, joka on ylivoimaisemmassa asemassa, enemmän aikaa, harkitsen arviointini uudelleen hänestä on kosken suosikki ”, pitkäaikainen maailma nro 1 kirjoitti Twitterissä. ”Tiebreaks vaatii valtavia hermoja ja hän näyttää menettävänsä.”

Valkoisena Caruana pelasi Sveshnikovin variaatiossa maanantaina klassisessa finaalissa, kuten hän teki kahdeksannessa ja kymmenennessä pelissä. Carlsen poikkesi ensin näistä linjoista 8.…Ne7 ja Caruana jäivät nopeasti ajoissa jälkeen mestari pelasi uutuuden 12: n kanssa…h5.Peli 12 oli tasapeli 31 liikkeen ja melkein kolmen tunnin jälkeen.

26-vuotiaalle amerikkalaiselle haastajalle tarjottiin mahdollisuus tasapeliin toistamalla pian sen jälkeen (13. Qa4 Bd7 14. Qb4 Bf5 ), mutta valitsi rohkeasti pelata 15. Be3: n kanssa. Silti Caruanan ajalliset ongelmat yhdistyivät muutaman seuraavan liikkeen aikana (15.…a6 16. Nc3 Qc7 17. g3 Be7 18. f3 Nf8 19. Ne4 Nd7 20. Bd3) ja hän löysi pian melkein 50 minuuttia kellon taakse.

Kun Carlsen heitti 12 minuutin ajatuksen jälkeen (20.…OO), Caruana antoi yllätysliikkeen (21. Rh2!?), joka maksoi hänelle arviointimoottoreiden mielestä, mutta ansaitsi kiitos venäläiseltä suurmestarilta Alexander Grischukilta kommenttiboksista: “Hänen toistaiseksi syvin muutos”, hän sanoi.

Jopa sen jälkeen kun mestari oli viettänyt vielä 10 minuuttia ennen pelaamista 21.…Rac8, Carlsen oli kehityksessä eteenpäin yli puolen tunnin etuna ajassa. Hän painosti aloitetta 22: llä…Bg6 23. Rc2 f5 ja Caruanan epäilyttävät 25. f4 lähettivät tietokoneet heinänjohtoon. Haastajan asema näytti entistä vaikeammalta hallita 26.…e4 27. Be2 Be8 28. Kb1 Bf6 29. Re1 a4 30. Qb4 g6.

Joka teki Carlsenin päätöksen tarjota arvonta 31. päivän jälkeen. Rd1 Ra8 on vain mistifiointia. Helppo Caruana hyväksyi mielellään kahden tunnin ja 57 minuutin kestäneen pelin jälkeen lähettämällä ottelun keskiviikon tie-katkaisijaan.

“Olin vähän yllättynyt arvotarjouksesta”, kertoi Caruana, joka on haluaa tulla toiseksi amerikkalaissyntyiseksi pelaajaksi, joka vangitsee maailmanmestaruuskisat Bobby Fischerin jälkeen vuonna 1972. ”En voi koskaan olla parempi [kuin siirtää 31]. Ja minulla ei oikeastaan ​​ole aktiivisia ideoita.Jos jotain, musta on parempi. Ainakin luulin olevani pahimmasta. Luulin, että se oli paljon vaarallisempi muutama siirto sitten. ”

Hän lisäsi:” Olen pääosin helpottunut, koska ajattelin, että se oli melko lähellä tänään. Olin hyvin huolissani pelin aikana. Kun sinusta tuntuu siltä kuin olet tappion ääressä tai ainakin sinulla on erittäin vaarallinen asema, niin se on tietysti melko hyvä. ”

Molemmat pelaajat harhauttivat ajatusta, että maailmanmestaruus Pelkästään vetoista koostuva ottelu voi heikentää urheilun suosiota ja keskittyä heidän kolmen viikon psykodramansa keskipisteeseen.

“Työskentelemme sen ottelun kanssa, joka meillä on”, Caruana sanoi. “Jos tarvittavat voimat haluavat muuttaa sitä, työskentelemme jonkin muun kanssa.”