Erittäin hyvä vuosi. Mutta haluan lyödä parhaat pelaajat, Berdych sanoi

Kaudella hän voitti 57 ottelua ja 22 tappiota. Hän voitti kaksi kappaletta Shenzhenissä ja Tukholmassa. Hän pelasi kolmea finaalia. Hän teki Australian Open-semifinaaleissa, mutta hän oli muiden neljännen kierroksen muissa haaroissa. Kauden aikana hän ei taistellut eliteiden kymmeniä. Yhdestoista heistä menetti vain kaksinkertaisen voiton – Rafael Nadalilla Australian Avoimessa ja Jo-Wilfried Tsongassa Pariisissa. Monte Carloon huhtikuussa hän käveli Milose Raonicen läpi, joka iski peliin.

“Mies yrittää selvittää, miten parhaiten voittaa joka päivä. Se, että hän keksisi täysin erilaisen tyylin tai toisen pelin, on vaikea odottaa kolmenkymmenen vuoden ikäisenä. Hänen täytyy työskennellä vain tekemällä mitä hän pitää parhaiten.Ja uskoa, että hän on hyvä päivä, hän voi todistaa sen. ”

Hän myöntää kuitenkin, että tunkeutua ehdottomaan eliittiin monimutkainen. “Kun katsoo sitä, niin mitä se tekee, kun Grand Slam turnauksen jälkeen voittoja tai 1000-sarjan, joten ei ole suuria muutoksia ole voittajia. Se vain osoittaa, kuinka vaikeaa on pelata, “hän sanoi. “Juuri se, että ihminen pysyi kohtuullisen monia, seisoo kauhea vaivaa.”

Berdych ensimmäistä kertaa urallaan nousi neljänneksi rankingissa, jossa hän piti kaksi viikkoa.Lopuksi kausi päätökseen kuudennella sijalla kuudennen kerran peräkkäin, ja vuoden kärkikymmenikköön.

“Kun katsoo sitä, se on vain viisi parempi pelaajia maailmassa, joten se on myös melko hyvä tulos.” sanoi 30 vuotta tennispelaaja. Koti

Hän tietää, että tunkeutuvat ehdottomaan eliittiin tulee olemaan hyvin vaikeaa. Hän ei kuitenkaan halua iloita siitä, että maailman parhaat tennispelaajat eivät voi voittaa. “Voisin pakata sen suoraan. Yritän murtaa se jotenkin, saada ne entistä lähemmäksi.Mutta mielestäni ne tekevät samoin, joten mitä surinaa. ”

Hän myönsi, että menettää paras he voivat olla kyse psykologiasta. “Se voi olla yksi asioista, joihin minun pitäisi työskennellä”, hän sanoi. “Mutta en usko, että se on vain pään tunne, kun se tulee ylhäältä. Tällöin varsinkin hyvin nopeasti huomata, että pallot lentävät hemmetin eri tavalla kuin silloin, kun leikkii pelaaja, joka on kahdenkymmenen tai kolmenkymmenen maailman. ”

Berdych lopussa viime kaudella kävi. Tomas Krupan ja David Vydran sijaan palkattiin kansainvälisiä avustajia. -valmentaja on Venezuelan Dani Vallverdu, edellytyksenä hoidon kroatialainen Azuz Simčić ja Brit Jez vihreä.

“Koko vuosi on ollut erittäin hyvä. Aloitin uuden tiimin kanssa, teimme uutisia.Kaikki uudet asiat eivät ole, en todellakaan pidä, sanoi Berdych, joka uskoo, että uusien yhteistyökumppaneiden kanssa käytävät tulokset näkyvät edelleen. “Kaikkea kauden aikana ei ollut paljon aikaa, soitin tammikuun ensimmäisestä viikosta tähän päivään asti. Joten todelliset muutokset vievät aikaa. Mutta olemme jo tekemisissä monien kanssa, ja jotkut työskentelevät jo. ”

Hän uskoo, että eliitin asema ei tule lähitulevaisuudessa selvittämään. “Minusta tuntuu, että minulla on kaksi tai kolme hyvää tennivuotta ennen minua. Ja odotan sitä. ”

Vuosien täysi haasteet ja muut tavat täyttää unelma: voittaa grandslam otsikko.