Liverpoolin Roberto Firmino: ujo, vahva tahto ja täydellinen hyökkääjä

“Olimme pelanneet valtion liigapelaa, alle 17-vuotiaita, ja sen jälkeen siellä oli syvennys, mielestäni viikko tai enemmän ilman mitään toimintaa”, hän muistelee. ”Kaikki minun pelaajat matkustivat perheen kanssa Firminoa lukuun ottamatta. Muistan, että hän oli yksin Florianopolisissa. Hänen vanhempansa olivat asuneet Maceiossa. Viime kerralla Firmino oli nähnyt heidät seitsemän kuukautta aikaisemmin, mutta hän päätti jäädä Florianopolisiin. Hän sanoi minulle: ”Haluan jäädä tänne. Minun täytyy harjoitella enemmän, en halua menettää aikaa. Lopetan vasta sen jälkeen, kun teen jotain hyvää elämässäni. ”Olin yllättynyt. Hän on ujo, mutta hänellä on vahva persoonallisuus ja mentaliteetti.Hän tietää, mitä haluaa urallaan ja elämäänsä. ”Miksi Sadio Mané osti 300 Liverpoolin paitaa hänen kyläänsä Senegalissa Lue lisää

Firminon isä, José Roberto Cordeiro, oli haukari Maceión kaduilla, kun hänen poikansa alkoi CRB: llä. Kun José meni peliin CRB: ssä, klubi, jota hän tuki, ei ollut katsella Firminoa vaan myydä olutta, vettä ja virvoitusjuomia ulkopuolella. Hän ei voinut varata lippua. Kymmenen vuotta myöhemmin on lippu, jossa on José Roberto Cordeiron nimi. Lontoon Mestarien liigan finaali on NSC: n Olimpiyskiy-stadionilla Kiovassa. VIP-osio.Hänen poikansa, joka on keskeinen Liverpoolin toivomuksessa voittaa Real Madrid, on tehnyt jotain hyvää hänen elämässään.

Upeiden mekkoilmiöiden, blingin, maverick-maalien ja no-look-viimeistelyjen takana näyttää radikaalisti eri puolelle keskiosaa. Ujo. Hiljainen. Introvertti. Sanat kerääntyvät aina, kun 26-vuotiaan uran osanottajia pyydetään kuvaamaan häntä. Tai ainakin niistä, jotka kuvaavat häntä. Firmino pyysi lähimmäistä perhettään ja lähimpiä ystäviään kohteliaasti hylkäämään haastattelut rakentamisessa lopulliseksi, joka vaatii yksiselitteistä keskittymistä. Mikään ei pääse hänen unelmansa tielle. Se on aina ollut näin.

Firminon edustaja Nene Zini selittää: ”Kun hän muutti Hoffenheimiin [19-vuotiaana], kysyin häneltä kahdesti siitä, miten se oli menossa, jos hän piti kaupungin, maan, uuden elämän.Hän asui yksin, ei ollut perhettä hänen kanssaan. Olin huolissani, mutta hän sanoi, ettei hänellä ollut mitään ongelmia. Mutta en ollut varma, joten sanoin: ”Minun tehtäväni on auttaa sinua. Mitä tahansa tarvitset, kerro minulle. Teen kaiken puolestasi. ”Ja Firmino vastasi:” Ei hätää. Olen kunnossa. Jos en olisi tyytyväinen, olisin lähtenyt klubista ja maasta. ”En ymmärtänyt häntä sitten, mutta ymmärrän nyt. Hän on ujo, mies, jolla on muutaman sanan, mutta hänellä on vahva persoonallisuus. ”The Fiver: rekisteröidy ja hanki päivittäinen jalkapallo-sähköposti.

Brasilian kansainvälinen, valittu maailmanmestaruuskisojen jälkeen , on Jürgen Kloppin mukaan ”jalkapalloilija päänsä varpaista”. Firminon mestari ei ole suurempi kuin Liverpoolin johtaja. “Tilaan laulun Bobbylle!” Klopp kertoi LFCTV: lle tällä viikolla.Hänelle Mohamed Salahin ja Sadio Manén lauluja, mutta vain laulua Liverpoolin tuhoisten hyökkäysten kapellimestarille, ei ole mitenkään järkevää.

Mikään Liverpoolin pelaaja ei saanut enempää maata Premier-liigassa kuin Firmino. Hänen kokonaismäärä 347,7 km on merkittävä eteenpäin ja korostaa sen merkitystä Kloppin järjestelmälle ja johtajan haluttomuutta vetää hänet edes mukavan lyijyn kanssa. Hän kattoi keskimäärin 11,3 km per peli.Joker, ajattelija, ystävä, diktaattori: Jürgen Kloppin monet kasvot Lue lisää

Mikään Liverpoolin pelaaja ei tehnyt enempää sprinttejä Premier Leagueissä. 2 333: lla Firmino kätkee Salahia mukavasti toisella sijalla 366: lla ja keskimäärin 76,3 sprinttiä 90 minuutin välein.Mikään Liverpool forward ei tehnyt enempää kuuntelua kuin Firmino, hänen 18 kertaa Manen tekemän summan toisella. Salah teki viisi.

Firminon 15 maalia ja seitsemän avustaa liigassa osallistuivat merkittävästi Liverpoolin joukkoon, joka voitti Mestarien liigan. Euroopassa Firminon vaikutus ja lopputuote ovat kuitenkin todennäköisesti suurempia. Kymmenen maalia – 11, kun Hoffenheimia vastaan ​​on karsinnassa mukana – hän ja Salah ovat voittaneet enemmän yhdellä eurooppalaisella kampanjalla kuin mikään muu Liverpoolin Euroopan historian pelaaja. Firmino on myös antanut seitsemän avustajaa, antamalla hänelle suoran osallistumisen 42,5%: iin ennätykselliset 40 maalia, jotka Liverpool on voittanut ryhmävaiheesta alkaen. “Tämä on paras vuosi ammattilaisjalkapalloilijana”, hän kuvasi viime viikolla.

Se alkoi hyvin eri tavalla.Hemerson Maria, Vila Novan valmentaja Brasiliassa, kertoo: ”Kun aloimme työskennellä yhdessä Figueirensessa, soitin Roberto“ Alberto ”kahdeksi viikoksi. Aina huusin ”Alberto, Alberto, Alberto” ja hän ei koskaan korjasi minua. Sanoin Alberto ja hän kuunteli ja noudatti ohjeita. Kahden viikon jälkeen kollegani kysyi minulta: ”Miksi soitat Robertoiksi Albertoiksi? Hänen nimensä on Roberto, Roberto Firmino ”. En tiennyt! Kysyin Robertoilta, miksi hän ei koskaan sanonut minulle oikeaa nimeä. Mutta hän on hyvin ujo ja sanoi: ”Se on hieno opettaja, ei hätää.”

Hän voi olla voimakkaampi muistuttaessaan Madridia hänen nimestään Kiovassa.