Markus Babbel kolmas A-liigan valmennusuhri – mutta onko valmentaja vai klubi syyllinen?

Jalkapallokerhon heikko suorituskyky on, että et voi pussittaa kaikkia pelaajia, joten voit myös pussittaa valmentajan.

Usein sanottu valmentaja on vaikuttanut merkittävästi siihen, että klubi on tuo tilanne – huono taktiikka, huono ihmisen johtaminen, jopa huono rekrytointi, jos heille on annettu tämä vastuu. Mutta useimmiten suurin vastuutaakka on muualla. Pelaajien kanssa, varmasti; takahuoneen henkilökunnan kanssa, jonka vastuulla on mahdollisesti valmistaa pelaajia; klubin johdon kanssa, ehdottomasti.Melbourne Victoryn päätös purkaa Kurz salaisuus niin paljon kuin se oli ilmeistä | Emma Kemp Lue lisää

Kun valmentaja putoaa, epäonnistumisen epäonnistuneen valon tulisi paistaa myös niille, jotka tekivät nimityksen.Oli kyse ensinnäkin huonosta tapaamisesta vai joku, joka ei tarjonnut edellytyksiä menestymisen saavuttamiselle, epäonnistunutta kampanjaa ei voida katsoa johtuvan yhden miehen epäonnistumisista. toimikausi on ohi, A-liiga on suorittanut kolmannen valmentajansa säkkimisen niin monissa viikoissa. Taulukko sanelee Ernie Merrickin poistumisen, joten myös Marco Kurzin erottaminen Melbourne Victorystä.

Yksi klubi on myöntänyt oman väärinkäytöksensä; toinen näytti olevan haluton kohtaamaan sitä; ja kolmas on vain antanut valmentajalle tölkin.

Ilmoitettuaan Kurzin potkut, Voiton puheenjohtaja Anthony Di Pietro myönsi jalkapallofilosofian väärinkäytön Saksan ja seuran välillä.Mikä herätti välittömästi kysymyksen: Kun olet nähnyt Kurzin Adelaide Unitedin kahden viimeisen A-liigakauden aikana, mitä Victory ajatteli tarkalleen ottavansa? Hyökkäävämpään tyyliin, jolla on Kurzin käytettävissä olleita kykyjä, kuten Ola Toivonen, mutta hänen kattava valmennushistoria olisi saattanut ehdottaa muutoin. Mutta kuuleminen Adelaiden lääketieteellisten ammattilaisten kanssa Kurzin seuran aikana olisi ennakoinut tämän: hänen kauden ulkopuolisten juoksuaikataulujensa perusteella hän ilmoitti kolmenvälisistä istunnoista riippumatta Adelaiden lämmöstä, jopa suorat esimerkit pelaajista kiirehtiä takaisin ensimmäiseen joukkueeseen toimenpide ennen loukkaantumisen palauttamista.Varoitusmerkit olivat siellä; heiden huomioiminen oli klubin velvollisuus.

Ulkomaisen valmentajan nimittäminen tapahtuu aina tuntemattoman ilmalla – mutta on yhä enemmän todisteita riskin vähentämiseksi ja arvausten poistamiseksi. Mutta Australian jalkapallon mikrokosmossa, jossa epävarmuus tai epävarmuus Australian asemasta maailmanpelissä asettaa eurooppalaisten “suurten liigaiden” eurooppalaiset jalustalle, liian usein nimi tai maine lyö tarvittavaa tutkimusta.

Nimittäessään Babbelin, Wanderersin puheenjohtaja Paul Lederer huomautti, kuinka hallitusta vaikeutti saksalaisen varma visio klubista.Mutta visiossa ei ole mitään konkreettista eikä luottamusta – eikä ole yllättävää, että pelaajan, joka hankaa olkapäät pelin erittäin eliitillä, pitäisi olla runsaasti viimeksi mainitussa – et pela useita Uefa Cup-finaaleita ilman itsevarmuutta. Yksinkertaisesti sanottuna: he ostivat hypeen.

Kurzilla ja Babbelilla on yhteistä, että he ovat molemmat aiemmin voittaneet tittelit valmentajina – ensin Kaiserslauternin kanssa Saksan toisessa divisioonassa, jälkimmäisen myös Hertha Berlinin kanssa. He jakavat tämän eron toisen A-liigan kauden puolivälissä potkut saaneen ulkomaisen nimittäjän Darije Kalezićin kanssa, joka voitti toisen divisioonan tittelin hyväksymässään Hollannissa De Graafschapin kanssa.

On voittanut hopeaesineet, rasti. Mutta kuinka tiukasti seurat syyttivät näitä saavutuksia?Mikä oli heidän perimien joukkojen kaliiperi, mitkä olivat käytettävissä olevat budjetit? Ja mitkä muut tekijät johtivat menestymiseen tuossa tilanteessa?

Kurzin Kaiserslauternin jälkeinen ennätys tekee onnettomasta lukemisesta: purettu Hoffenheimissa 10 pelin jälkeen; säkki Ingolstadtissa 11. jälkeen. Düsseldorfissa hän kesti seitsemän peliä. Joten myös Kalezićin ennätys De Graafschapin jälkeen, mukaan lukien viattomat loitsut Belgiassa, Englannissa ja Saudi-Arabiassa. Nämä epäonnistumiset ovat saattaneet olla asiayhteydessä oikeutettuja. Mutta oliko australialaisten seurojen liiallinen innostus sallia kiiltävät eurooppalaiset hopeaesineet sokeaa heidät mahdollisiin puutteisiin? David etsii…Melbourne Victoryn valmennuspaikka Lue lisää

pieninä kuin Australia, kotimaan valmentajat tunnetaan nopeasti.Pelaajat, jotka ovat aiemmin pelanneet heidän allaan, valmentajat, jotka ovat seisoneet heitä vastapäätä kohokuvioissa, voivat tarjota runsaasti tietoa seuroille arvioitavana.

Lupausvalmentajat – jotka on todistettu NSL- tai NPL-tasolla – tunnetaan Yhteisö. Tällainen on kuitenkin Australian jalkapalloa ympäröivä kulttuuriruuvi, jolla NPL-valtion tittelillä, jopa kansallisella kruunulla, ei ole juuri mitään painoa ulkomaiden sukutauluun verrattuna. Wellington Phoenixin päätös nimittää kaksinkertainen NPL-kansallisten mestaruuskisojen voittaja Mark Rudan palkittiin komeasti, ja silti se on edelleen poikkeus, ei sääntö.

NPL: n ja A-liigan välinen normaalikuilu on tietenkin huomattava este paikallisten valmentajien pyrkimyksille; niin myös rajalliset ja kohtuuttoman kalliit mahdollisuudet saada korkeammat lisenssit, jotka valtuutetaan valmentajalle A-liigassa.Viimeisen Pro-lisenssikurssin – kahden vuoden odotuksen jälkeen – ilmoitti vain 15 valmentajaa, joista valtaosa oli jo palkattu jossain Australian jalkapallo-mikrokosmossa.

Olipa klubi paikallinen vai ulkomailla Päävalmentajan nimittäminen, due diligence on edelleen avain tällaisessa kriittisessä nimityksessä. Nimi, eurooppalainen nimi, arvostettu sukutaulu pelaajana, kaikki tämä saattaa kiinnittää huomion. Mutta jos se tapahtuu tiukan arvioinnin kustannuksella – yksityiskohtainen arvio siitä, onko mainittu valmentaja sopiva mainituille klubeille -, klubin johdon tulisi olla huomion keskellä, ei valmentajien, jotka he erottavat.