Shakkilaudalla piirtää edelleen. Ulkopuolella Norja on selvästi johtava

Norjan suurmestari Carlsen toi mustelman jalkapallosta ystäviensä kanssa. Amerikkalaisen Challenger Fabian Caruanan kanssa heillä on kymmenen peliä takana ja puolustava jalkapallofaniklubi hurraa: tasapeli. Kymmenen kertaa peräkkäin!

Yhdennentoista kerran he kilpailevat lauantaina, sitten viimeinen suunniteltu taistelu tulee, ja jos tie-up jatkuu kymmenen kilpailun jälkeen, tie-break päätetään nopeutettujen pelien muodossa. ”Silloin Magnus olisi suosikki. Hän uskoo intuitioonsa ja osaa pelata reippaasti ”, sanoo venäläinen Sergei Karjakin, joka menetti tittelinsä tauon aikana Carlsenin kanssa kaksi vuotta sitten. Hän ymmärtää, miksi kakut kasvavat: ”Yksi virhe polttaa kaikki mahdollisuutesi. Carlsenin on oltava nyt varovainen.Nyt hänellä 22bet ei ole varaa häviämiseen. ”

Ja muut syyt iankaikkisiin vetovoimiin?

Kysyttäessä, kuka heidän mielestään oli heidän historiansa suosikki shakkipelaajia, Caruan valitsi loistavasti hullu maanmiehen Bobby Fischerin ja Carlsen sanoi: “Valitsisin luultavasti itseni kolme tai neljä vuotta sitten.” Samaan aikaan herättävä vastaus herättää sen, että 27-vuotias norjalainen ei enää tunnu niin hallitsevalta. Vuosien mittaan vastustajat ovat sopeutuneet hänen epätavalliseen tyyliin. Ehkä häntä rasitti visio menettää valtaistuimensa. Päättämättömien pelien aikana hän myönsi, että “muina aikoina hän pystyisi käyttämään enemmän painostusta”, ja sanoi jopa “ruuvin sen”. Kansallisessa shakkilaudalla Norja voitti selvästi.NY Timesin toimittaja kuitenkin kompastui jatkuvasti todisteisiin siitä, mitä yksi vastaaja kuvasi Magnuksen vaikutukseksi vaeltellessaan illan Oslon läpi. He ovat edelleen televisiossa ja sanomalehdissä ”, sanoi ohjelmistosuunnittelija Martin Mortensen. Kun Carlsen juhli otsikkoa vuonna 2016, 56 prosenttia kaikista ihmisistä katseli näyttöjä. Tornien, ratsastajien ja kuningatarjen torjunta on viileää Skandinaviassa (muuten, norjalaiset ovat rakentaneet samanlaisen pakkomielle curlingin jälkeen Salt Lake Cityn miesten olympiakisojen jälkeen). Caruana on ensimmäinen Yhdysvaltain Sportingbet edustaja Bobby Fischerin otsikkotaistelussa, mutta nämä ajat eivät ole toistettavissa.Onneksi: legendaarinen vuosisadan taistelu Neuvostoliiton Spasskyn kanssa toimi vuonna 1972 laajennettuna kylmän sodan taistelukentällä.

Se tosiasia, että Fischer asui maanpaossa konspiraattorina ja vainoharhaisena, ei muuta hänen nimensä kiinni jäävää kuuluisuuden tasoa. Yhdysvaltain shakki vaatii nykyään todella raskaan kaluston houkutellakseen merkittävän osan kansakunnasta televisiolähetyksiin. . Hän ei myöskään ansainnut rahaa mallina, ja Cosmopolitan sijoitti hänet seksikkäimpien miesten joukkoon. Hän rakentaa määrätietoisesti kuvan, joka saa Caruanan puhumaan tulokset, mikä on ymmärrettävää urheilussa, mutta ei aivan käytännöllistä nykymaailmalle.Bobby Fischerin henki lentäyttää myös hänen ympärillään ikuisesti, ja hänen lupaavat amerikkalaiset shakkilijansa on julistettu 1970-luvulta lähtien, vahvistaen nostalgiaa Fischerin jäljittelemättömälle ominaispiirteelle. Mutta edes se ei antaisi luottamusta siihen, että amerikkalainen shakki-intohimo nousee sellaisena kuin Norja on ollut viime vuosina. More info